Karlıktepe Mah. Ayabakan Sk. No:5-7B Kartal / İstanbul
+90 216 488 50 00
+90 216 488 18 28

Yatan Hasta Transferinde Yenilik

Yaralı, baygın, engelli hasta veya ameliyat sonrası yatan hasta transferinde büyük kolaylık sağlayan, hastanın ve sağlık personelinin sağlığını gözeten, özellikle tek kullanıcının yatan hastayı iki yatak arasında, sedyeden sedyeye veya ameliyat masasından sedyeye taşınmasını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlayan “Hasta Transfer Kayacı’na (Rollboard)” ülkemizde son yıllarda gösterilen ilgi gün geçtikçe artmaktadır.

Hastanın transferi sırasında kaldırılmasına gerek kalmaması sayesinde;

  1. Personelin olası bel, boyun, kol, bacak sakatlanmalarını önleyerek personelin sağlığını gözetir.
  2. Hastanın çarşaf, elbise, kemer veya uzuvlarından tutularak kaldırılmasını engelleyerek hastanın sağlığını gözetir, iyileşme sürecine katkıda bulunur

Özellikle ortopedi, bel, boyun, bacak ameliyatından çıkmış veya hareketinin sakıncalı olduğu durumlarda hastanın düz yatar pozisyonda iken transferini sağlayan hasta transfer kayacı; ince, yumuşak ve esnek yapısı sayesinde hastayı rahatsız etmez ve farklı yüksekliklerdeki yataklara hastayı kaydırmayı sağlar.

İç kısmında özel kumaş ile kaplanmış, deforme olmayan, yapısı bozulmayan, esnek plaka üzerinde, kolay dezenfekte edilebilir, silinebilir, antibakteriyel, dönel şiltesi bulunmaktadır.

Hasta transfer kayacı / Rollboard ülkemize yurtdışından ithal olarak geldiği gibi, ayrıca ülkemizde yerli üretim olarak üretilmektedir. Uzak doğu menşeili ürünlerden uygun fiyata ülkemizde satışı yapılan yerli üretim transfer kayaçları ithalatı azalttığı gibi, yurtdışına ihraç edilerek ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Özellikle devlet hastaneleri, tıp fakülteleri ve özel hastaneler başta olmak üzere, sedye, hasta yatağı ve ameliyat masasının kullanıldığı birçok sağlık kuruluşunda;

  • Ameliyathanelerde operasyon öncesi ve sonrası sedye-ameliyat masası arası transferlerde,
  • Hasta kliniklerinde sedye-hasta karyolası arası hasta nakillerinde,
  • Acil servislerde ambulans ana sedyesi-sedye arası hasta taşımacılığında

hastaların hızlı ve güvenli bir şekilde transferini sağlar.

İlgili Ürüne ulaşmak için alttaki linke tıklayınız.

ASM R100 / Hasta Transfer Kayacı